A szaunázás jótékony hatásai: ezért éri meg otthonra is beszerezned egy szaunát

Foglalás

Finn szauna közvetlenül a gyártótól

Minőség és megbízhatóság

Tovább »

Kombi szauna árak és akció

Hogy ne kelljen kompromisszumot kötnie

Tovább »

Bioszauna egyedi mérnöki megoldásokkal

Kényeztetés Önre szabva

Tovább »

Milyen jótékony hatásai vannak a szaunázásnak?

Bár a szaunázásnak meglehetősen nagy az élvezeti faktora is, számos pozitív hatása van a testre is, ezáltal nem csak kényeztet, de bizony az egészséghez is hozzájárul. Persze, vannak esetek, mikor nem kimondottan ajánlott, de túlnyomórészt azért a jótékony hatásai dominálnak.

Szauna jótékony hatásai

A szaunázás jótékony hatásai

Nem véletlenül vannak bizonyos szabályok arra vonatkozóan, hogy kiknek ajánlott a szauna használata. Azonban, ha ezeket a szabályokat az ember betartja, akkor számos pozitív hatást tapasztalhat, melyek mind a szaunához köthetőek. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra, hiszen ha szauna vásárlás előtt állsz, ezek biztosan érdekes információk lesznek számodra!

 

A szaunázás jótékony hatása – akár egy sokkterápia

A szaunázás nem más, mint egy sokkterápia. A klasszikus szaunázás menete a következő: üldögélés a forró levegőben, majd egy gyors merülés a hideg vízben. Ez a forró-hideg váltakozás konkrétan sokkolja a szervezetet, és beindít bizonyos funkciókat, és számos jótékony hatással bír.

 

A szaunázás jótékony hatása az immunrendszerre és az anyagcsere folyamatokra

A szaunázás következtében megerősödik az immunrendszer és beindulnak az anyagcsere-folyamatok. A sokkterápia miatt megélénkül a vérkeringés, az erek kitágulnak-összehúzódnak és emiatt kondicionálódnak a kötőszövetek pedig rugalmasabbá válnak, ezáltal feszesebb lesz a bőr. Beindul az izzadás is, ezáltal megkezdődhet a méreganyagok kiürülése a szervezetből. 


Szintén a meleg miatt a szervezet úgynevezett öngyógyító képessége is erősödik, de a meleg felelős azért is, hogy ilyenkor megnövekszik az endorfin szint, ezáltal boldogabbnak érezzük magunkat. 

 

Szeretnéd Te is otthonodban élvezni a szaunázás jótékony hatásait? Kérd személyre szabott ajánlatunkat IDE kattintva, és kezdjük meg szaunád tervezését!

 

A szaunázás és a betegségek megelőzése

Betegség megelőzése céljából, illetve a gyógyulás rásegítésére is alkalmas, feltéve, ha már legalább 90%-os a felgyógyultság. Az immunrendszer edzésére kiváló módszer a szaunázás, de nagyon kell figyelni, hogy valóban jól legyünk hozzá.

 

Mikor nem ajánlott a szaunázás?

Bár összeségében inkább pozitív hatásokat gyakorol a szervezetre, néhány dologra nem árt odafigyelni. Kismamáknak szigorúan tilos! Ők majd akkor élvezhetik a hőséget, ha már egyedül tudnak tölteni egy kis időt, de a babának nagyon nem tesz jót!


És a kisgyerekeknek sem, bár ők általában amúgy sem élvezik az ottani forróságot. De nem is igazán tesz jót az ő fejlődésben lévő kis szervezetüknek a szaunákban lévő nagyon magas hőmérséklet.


Fontos, hogy betegen senki ne használja a szaunát. Ellenben azzal, amit időnként vissza lehet hallani, megfázás esetén a szauna nem segít, sőt, kimondottan veszélyes (ez a gyógymód hasonlóan hatásos és megalapozott, mint például az, hogy a megégett bőrfelületre tejfölt kell kenni). Láz esetén a szervezet amúgy is gőzerővel dolgozik, a szív és a szervezet egésze óriási terhelés alatt van. Magas láz esetében nem véletlenül kell azonnal hűtőfürdőt venni. Hasonlóan működik, mint a motorok. Ha egy motor túlmelegszik, nem azzal kell orvosolni, hogy még egy kicsit jobban megdolgoztatjuk. Vagyis, hőemelkedéssel, lázzal messziről el kell kerülni a szaunát!

 

Amit még nem árt tudni a szaunázás jótékony hatásairól...

A szaunázás nem csak a szervezetnek tesz ám nagyon jót, de bizony a bőrnek is. A melegben kitágulnak a pórusok, ráadásul izzadunk is, így a méreganyagok könnyen tudnak távozni. Tehát nem csak feszesebbé teszi a bőrt, hanem mélyrehatóan ki is tisztítja azt.


Ugyanakkor a rengeteg pozitívum mellett említést kell tenni arról is, hogy a hajat azonban meglehetősen szárítja. Szaunázás előtt erősen ajánlott hajat mosni és minden kondicionálót, hajápolót, olajat alaposan kiöblíteni. A legjobb, ha nedves törölközőbe van csavarva szaunázás közben a fej, de legalább a haj legyen nedves. És frissen festett hajjal is inkább más program az ajánlott, ugyanis a magas hő következtében könnyen foltossá válik az amúgy egyenletes festés.
 


ÉLMÉNYSZAUNA ÖNNEK

aliante

Felhőtlen kikapcsolódás egyedül, családdal vagy a barátokkal? Bármelyiket is választja, a Finn szauna a tökéletes megoldás.

Elképesztő hatás turbó üzemmódban az Ön egészségéért és szépségéért!

Ön sem szereti a kompromisszumokat? Szeretné az otthonában tudni a kompromisszumok nélküli élményszaunát?
Egyedi mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése

Az ország bármely pontján megépítjük Önnek élményszaunáját! Ismerje meg szauna típusainkat!


kültéri szauna építés

Kültéri szauna építésen gondolkozol? Több év szaunás tapasztalattal a hátunk mögött azt mondhatjuk, ha van rá lehetőséged ez a legjobb megoldás! De kiknek való pontosan a kültéri szauna építés, és mi a szauna tervezés menete? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Az infraszauna segít a fogyásban

A fogyás önsanyargatás, kimerítő edzések és koplalás nélkül is lehetséges! Az infraszauna méregtelenítő hatásának köszönhetően felgyorsíthatja a folyamatot!

Szauna használata és hatása az egészségre

A szauna típusok egészségre gyakorolt pozitív hatásai bizonyítottak. Azonban a szaunázás ártalmas is lehet egészségére, ha nem elég körültekintő!

További hírek
New York Café TripAdvisor