Aliante

Fedett szauna tervezés

A szauna a kikapcsolódás és a wellness egyik legkiemelkedőbb lehetősége, melyet akár az otthonodban, meghitten is élvezhetsz. Egy fedett szauna tervezés keretein belül az Aliente csapata megtervezi és ki is vitelezi a számodra legelőnyösebb szauna típust. Cikkünkből kiderül mely típusuk léteznek, és hogy mi alapján dönts, ha a fedett szauna tervezés gondolata foglalkoztat téged. 

Fedett szauna tervezés

Szaunát szeretnék! – a fedett szauna tervezés kezdete

Ha már kiforrt a gondolat benned, hogy szaunát szeretnél az otthonodban kialakítani, akkor nem árt tudni, mik a következő lépések. A fedett szauna tervezés során az első, amit el kell döntened, hogy beltéri vagy kültéri szaunát szeretnél. Alapvetően otthonod adottságait is figyelembe kell venni, hiszen, ha a beltérben nincs elegendő hely, akkor ajánlott a kültéri szaunát választanod, és ez fordítva is igaz. Fontos az is, hogy tudd, általánosságban hányan szeretnétek használni és milyen időközönként a szaunát: a fedett szauna tervezés elején ezek a legfontosabb döntések.

 

Ezek a típusok közül választhatsz fedett szauna tervezés esetében 

Több lehetőség is adott a szaunák típusai között, így rövid ismertetőinkkel segítünk neked eldönteni a fedett szauna tervezés folyamán a számodra legjobb választást. 

 

A finn szauna:
A finn szauna lehetősége leginkább családoknak és nagyobb társaságoknak ajánlott, akik számára a szaunázás egy igazi program lehet. 2-3 körben, általában 10-15 perces etapokkal ajánlott használni, 5-10 perces pihenőket tartva közöttük. Így az egész szaunázás egy másfél-két órás programmá alakul, ezért mindenképp azok válasszák ezt a típust a fedett szauna tervezés során, akik akarnak és van is rá lehetőségük ennyi időt eltölteni ezzel a rituáléval. 

 

Az infraszauna:
Akiknek a finn szauna túlságosan hosszú és elnyújtott folyamat, azoknak az infraszauna lehet az igazi. Nem foglal annyi helyet sem, mint a finn társa, az üzemeltetési költsége pedig alacsony, ami a fedett szauna tervezés alkalmával nem elhanyagolható pont.  Nincs felfűtési ideje sem, így ahogy bekapcsoltad, már használhatod is. Tökéletes választás, ha csak egyedül vagy pároddal szeretnéd használni a szaunát az otthonod meghittségében.

 

A kombi szauna:
Ahogy a nevében is szerepel, ez a szauna egy kombinációja a finn-és infraszaunának, de még a bioszaunát is ki tudjuk vele egészíteni, amit a következő leírásban ismertetünk. A fedett szauna tervezés folyamán vedd számításba igényeid: a kombi szauna azoknak remek választás, akik szeretnék váltogatni a szaunázási formákat. A rohanós hétköznapokon inkább az infraszauna mellett döntenek, de a ráérős hétvégéken kiélvezik a finn szauna hosszasan kényeztető rituáléját.

 

A bioszauna:
Ha a fedett szauna tervezés alkalmával a bioszauna mellett döntesz, akkor te az igazi élvezet, kikapcsolódás és a modern fény-és hangterápia mellett teszed le a voksod. Hiszen ezekre is van lehetőség ennél a szaunánál, illetve a kombi-kályha által lehetséges pára-és hőtartalom szabályozásra is. A bioszauna kifejezetten ajánlott az idősebb korosztály számára is, hiszen jóval kíméletesebb, mint a fent említett társai, de jótékony hatásai változatlanok. 

 

Ezeknek a típusoknak a kialakítása lehetséges mind benti és kinti környezetben egyaránt: a fedett szauna tervezés során szakértő kollegáink mindenben a segítségedre lesznek, a folyamat elejétől a végéig. Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT!

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.