Aliante

Kertépítés: Amit mérlegeljünk, mielőtt belevágnánk

A kertépítés egy komoly döntés, hosszú folyamat, aminek gyümölcsét is -szerencsés esetben- sokáig élvezhetjük. A kertépítés majdnem egy olyan nagy horderejű dolog, mint a ház megépítése, ennek ellenére erre mégsem szoktak olyan sok energiát, időt, és pénzt fordítani. Egy szép kert legalább annyira otthonossá tudja tenni a házat, mint a nappali. Miket érdemes mérlegelni, mielőtt belevágsz a kertépítésbe? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Kertépítés: Amit mérlegeljünk, mielőtt belevágnánk

Kertépítés előtt gondold át, milyen kertet akarsz!

Rengeteget álmodtál már a kertedről? Hatalmas zöldek és megannyi szín él az elképzeléseidben? A kerttel egyel nehezebb a dolgod, mint a nappalival, ugyan is itt nem olyan egyszerű átrendezni mindent, mint a kanapén lecserélni a huzatot vagy a díszpárnákat. Éppen ezért a kertépítés előtt gondold át, mit akarsz a későbbiekben. Ha vannak konkrét terveid, írd fel, rajzold meg a dolgok helyét, hogy azok valóban szabadon maradjanak. Mindenekelőtt érdemes azonban azt eldönteni, hogy milyen kertet szeretnél. Díszkertet fákkal, bokrokkal, virágágyással, pázsittal, vagy haszonkertet termelésre, esetleg tájkertet, vagy konyhakertet? Mindegyikhez más-más alapok kellenek, de egyik nem zárja ki a másikat, akár kombinálhatod is ezeket, ha elegendő terület áll a rendelkezésedre.

 

Kertépítés előtt készíts kívánságlistát!

Pavilon, játszótér, hatalmas fenyők, almafa, fűszerágyás, levendula ültetvény, sziklakert tűzrakóhely, padok, szökőkút, halastó, vagy éppen medence, garázsbeálló kosárpalánkkal vagy egy szauna? A kívánságlista összeállításakor ne fogd vissza magad, tényleg mindent írj fel, ami eszedbe jut és szeretnél. Ez a lista természetesen idővel rövidül majd, de így azt is látni fogod, hogy miről mondtál le, és emlékezni is fogsz rá vélhetően, hogy miért.

Szauna tervezéshez és építéshez kérd a segítségünket IDE kattintva!  

 

Kertépítés előtt készíts pontos mérést!

Ha megvan a konkrét irányvonal, kezdenek tisztulni a dolgok, akkor itt az ideje, hogy az álmok tervekké alakuljanak! Vegyél elő egy mérőszalagot, vedd elő a kert alaprajzát, amennyiben van, és indulhat a terv készítése. Ezt érdemes egy gyors méretarányos skicc felrajzolásával kezdeni, ami segít átlátni a dolgokat, és ide jegyzetelni a dolgokat, amiket be szeretné építeni, vagy elütetni. Így azt is látni fogod, hogy mi mi mellé kerül, minek mennyi helyre lesz szüksége, biztosan minden elfér-e.

 

Kertépítés előtt is a növények a legfontosabbak

Természetesen egy kert sem lehet kert csodaszép növények nélkül, így a kertépítés ellőtt leginkább ezek kiválasztására kell hangsúlyt fektetni. Érdemes olyan szempontokat figyelembe venni, hogy milyen a talaj, mennyire napfényes a terület, és mennyi rendelkezésre álló hely van. Nagyon fontos a növények elhelyezése előtt a talajt megfelelően előkészíteni, ez nem maradhat ki!
 

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.