Aliante

Mi is az a szauna szeánsz?

Mindenki sokat foglalkozik a szaunázás egészségügyi előnyeivel. Jó okkal. Hiszen fizikailag semmi sem frissít jobban, mint egy mély, egészséges izzadás minden nap. A feszültség elmúlik. Az izmok ellazulnak. Mentálisan kipihenten, újjáéledve és készen állsz arra, hogy elkezdődjön a nap. Napi néhány perc elegendő ahhoz, hogy jobban nézz ki és jobban érezd magad.

Mi is az a szauna szeánsz?

Minden, amit tudni kell a szauna szeánszról

A szauna szeánsz egy szauna mester vezetése alatt zajlik, akinek feladata a szauna fokozatos melegítése különféle aromákkal, mindeközben a törölközö segítségével felkavarja a forró levegőt. Általában egy ilyen program időtartalma 15 perc, persze ez attól is függ meddig bírjuk. Rengeteg féle szeánsz létezik, néhányuk még kombinálható is. Íme néhány szauna szeánsz típus:

 • Sós szeánsz: A vendégek tengerisóval dörzsölik be testüket. Így a tengerisó bőrradír hatását keltve megszabadítja a bőrt az elhalt hámsejtektől. Ennek a szeánsznak bőrfeszesítő hatásai vannak.
   
 • Mézes szeánsz: Hasonlít a sós szeánszhoz, mert ez esetben is a bőr felületet kell bekenni virágmézzel, sőt a két szeánszot kombinálni is szokták, így sokkal hatékonyabb hatást elérve és csökkentve a cellulitiz tüneteit.
   
 • Kamillás inhaláló szeánsz: A szaunamester kamillafőzetet oszlat szét a szauna fűtésére szolgáló eszközön, a kályhán. Így ennek a módszernek a segítségével a vendégeknek lehetőségük van aktív inhalálásra, ezzel kitisztítva a légutakat.
   
 • Jeges szeánsz: A szeánsz során jeget raknak fel a kályhára ezzel kitűnő forróságot elérve.
   
 • Illóolajos szeánsz: Kifejezetten 100%-os illóolajat használnak. Ez a típusú szeánsz jótékony hatással van a légúti betegségekre.

 

A szauna segít az edzés utáni regenerálódásban

A szaunák ellazítják az izmokat és csillapítják az izom- és ízületi fájdalmakat. A szauna által biztosított magas hő hatására a szervezet endorfinokat szabadít fel, amelyek minimálisra csökkenthetik a fájdalmat. Ahogy a testhőmérsékleted emelkedik a szauna melegében, az erek kitágulnak, ami lehetővé teszi a fokozott vérkeringést, ami viszont felgyorsítja a szervezet természetes gyógyulási folyamatát. Fizikai aktivitás után használd a szauna melegét és gőzét az izomlazítás elősegítésére ezáltal, csökkenthet az izomfeszültség, és eltávolítja a tejsavat és egyéb méreganyagokat, amelyek jelen lehetnek.

 

Szaunázz a mélyebb, pihentetőbb alvásért

Vajon a szauna tényleg segít az alvás minőségén? Kutatások kimutatták, hogy a szaunahasználat mélyebb, nyugodtabb alvást eredményezhet. Az endorfinok felszabadulása mellett a késő esti órákban megemelkedett testhőmérséklet lefekvéskor csökken. Az endorfinok lassú, pihentető csökkenése kulcsfontosságú az alvás megkönnyítésében. A szaunában fürdőzők világszerte élvezik az esti szauna megnyugtató melegéből fakadó mély alvás élményeit. Próbáld ki te is! Egy szauna szeánsz során lehetőséged van nyugtató illóolajok belélegzésére, így nem csak a meleg jótékony hatása segíthet az alvásban, hanem az illóolaj is.

 

A szauna szeánsz segít a betegségek legyőzésében

A szaunák jelentősen csökkenthetik a megfázás és az influenza előfordulását. Mivel a szervezet ki van téve a szauna melegének és a gőznek, gyorsabban termel fehérvérsejteket, ami viszont segít a betegségek leküzdésében és a vírusok elpusztításában. Ezenkívül a szaunák, különösen a kamillás inhaláló szauna szeánsz, enyhíthetik a megfázás vagy allergia okozta orrmelléküreg-torlódás kellemetlen tüneteit.

 

Bőrtisztítás szauna szeánsszal

A hőfürdő az egyik legrégebbi szépség- és/vagy egészségstratégia a bőrtisztítás szempontjából. Amikor a test izzadni kezd a mély izzadással, a bőr megtisztul, és az elhalt hámsejtek pótlása megtörténik, így a bőr jó állapotban marad. Az izzadás kiöblíti a baktériumokat a felhám rétegből és a verejtékcsatornákból. Kimutatták, hogy a pórusok tisztítása javítja a kapilláris keringést, miközben puhább megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Ne felejtsük el azonban, hogy több szauna szeánsz is alkalmas a bőr egészségének fenntartásához, akár kombinálva is.

 

Szeretnél egy szauna szeánszt az otthonodban egyénileg kivitelezni? Kattints ide, tedd meg az első lépést és kérj egyedi árajánlatot, hogy élvezhesd a szauna nyújtotta jótékony hatásokat.

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.