Aliante

Zsírégetés felsőfokon – Így növeld a szauna zsírégető erejét

A szaunázásnak rendkívül sok előnye, pozitív hatása van, nem véletlenül olyannyira elterjedt napjainkban ez az ősi, északi szeánsz. Többek között fogyni is lehet a rendszerese szaunázás segítségével. Hogyan? Mutatjuk hogyan növelheted a szauna zsírégető erejét.

Zsírégetés felsőfokon – Így növeld a szauna zsírégető erejét

Lehet fogyni a szaunázással?

A fogyás, a felesleges kilók leadása nem egyszerű, szó szerint meg kell izzadni érte… vagy az edzőteremben vagy a szaunában. A különbség csak annyi, hogy az edzőteremben kőkemény munka vár rád, a szaunában pedig egy kis pihenés. Komolyra fordítva a szót, sokan kételkednek benne, hogy egy kis pihenéssel a szaunában valóban fogyni lehetne, pedig tudományosan bizonyított, hogy a szauna fogyasztó hatású. Gondoltad volna, hogy a boxolók sokszor ülnek be a szaunába mérkőzések előtt, hogy mérlegre állva beleférjenek az adott súlycsoportba? Természetesen neked nem ilyen gyors fogyásra van szükséged, de a szauna tartós zsírvesztésben is segíthet.

 

Hogyan lehet fogyni szaunázással?

A szaunázás számtalan jótékony hatása közül egy a zsírégetés. Ha megméred magadat mielőtt beülsz a szaunába és utána is, akkor azt tapasztalhatod, hogy akár 1-2 kilóval is kevesebbet mutat a mérleg. Ennek az eredménynek nem szabad bedőlni, ahogyan a boxolók esetében is csupán egy trükk, úgy a te esetedben is csalóka az eredmény. Ilyenkor ugyanis a nagyfokú izzadás miatt a mínusz kilók leginkább a vízveszteségnek köszönhetőek, amit célszerű pótolni is. De nem kell búsulnod, ugyanis valóban van hosszútávú fogyasztó hatása is a szaunának, mégpedig annak köszönhetően, hogy szaunában megemelkedik a pulzus, ezért akár kétszeres tempóra is emelkedhet az anyagcsere sebessége. 

 

Mennyi kalóriát lehet elégetni a szaunában?

Ha valaki otthonosan mozog a diétázás, fogyás témakörben, akkor biztosan tudja, hogy a fogyás egyik kulcsa, hogy több kalóriát kell elégetni, mint bevinni, így fontos kérdés lehet, hogy mennyi kalória ég e a szaunázás során. Tekintve, hogy gyorsul az anyagcsere, gyorsul a kalóriák égése is, ez egy példán keresztül bemutatva azt jelenti, hogy egy 80 kg-os felnőtt 15 perc alatt átlagosan 16 kalóriát éget el, a finn szaunában ennek a dupláját, azaz hozzátevőlegesen 32 kalóriát. Továbbá a kardióedzésekhez hasonlóan a hatás nemcsak a szaunában, hanem a szaunázás után is érződik. Egyes források szerint 500-1000 kalóriát is el lehet égetni egy-egy hosszabb szaunaszeánsz alkalmával, amik már nagyon jó alapot szolgálhatnak a fogyáshoz.

 

Így növeld a szauna zsírégető erejét

A tudományos vizsgálatok alapján az infra szauna sokkal hatékonyabb zsírégetés szempontjából, ez annak köszönhető, hogy az infra sugarak a test mélyebb rétegeibe képesek eljuttatni a sugarakat, amik megkezdik a zsír égetését. A méregtelenítésnek hála kívülről is belülről is szépítenek a szauna infra sugarai. Azt azonban tudnod kell, hogy egy két alkalommal még nem lehet látványos eredményeket elérni, illetve a legjobb eredmény érdekében a rendszeres használat mellett a kiegyensúlyozott táplálkozásra és megfelelő mennyiségű mozgásra is oda kell figyelni. A leghatásosabb az edzés utáni szaunázás! 
 

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.