Aliante

Szaunázás menete: így szaunázz jól!

A szaunázásnak számtalan előnye van, ami jobbnál-jobb hatásokkal bír a szervezetünkre. Legyen az az immunerősítés, ami ebben a téli, influenzás időszakban elengedhetetlen, vagy a jó közérzetünkért felelős endorfinok termelődés a testünkben a meleg hatására is a fantasztikus tulajdonságok közé tartozik. De ismered a szaunázás menetét lépésről-lépésre? Ha nem, a cikkből megtudod! 

Szaunázás menete: így szaunázz jól!

Mik a szaunázás pontos előnyei?

Az immunrendszered megerősödik a rendszeres szaunázás folyamatától és az anyagcseréd is felgyorsul. Az erek kitágulnak és összehúzódnak, emiatt pedig a kötőszöveteid rugalmassá válnak, amik a bőr feszességéért felelnek.  Az izzadásunk pedig beindítja a méreganyagok eltávozását a testünkből. A meleg hatására az endorfin szintünk is megugrik, amitől kialakul bennünk egy „boldogság érzés”.

Így szaunázz jól lépésről-lépésre

Valóban a szaunázásnak van egy pontos menete, amiről sokan nem vesznek tudomást, pedig nagyon is fontos, hiszen a csodálatos hatásait csakis így tudjuk maximálisan kiélvezni. Ezeket a tanácsokat betartva te is megtudhatod, hogy miért is szeretik annyian ezt a fajta wellness kikapcsolódást. 


-    Ne siesd el a dolgokat! Ezt nem csak általánosságban értjük, hanem a szaunázást sem szabad elsietni. Szánjunk az egész folyamatra legalább egy-másfél órát, hogy a szervezetünk valóban fel tudjon készülni erre a nem mindennapi élményre, hiszen a hőmérsékletkülönbség nagy és hirtelen változást jelent számára. Utána pedig pihennie és regenerálódnia kell. 
-    Semmiképp ne menjünk sminkben, ékszerekkel, órával vagy parfümözött testtel a szaunába, mert nem tesz jót egyik sem, sőt, meg is égethetjük magunkat, ha fémet viselünk. Tisztán érkezzünk, megfürödve, de jól áttörölt, száraz bőrrel.
-    A szaunázás előtt két órával étkezzünk utoljára, hiszen az étel emésztése miatt a szervezetünk túlságosan erre a folyamatra koncentrál, így ha épp akkor mennénk szaunázni, az nem tenne jót neki. Azonban az éhgyomros szaunázás sem ajánlott, hiszen az alacsony vércukorszint miatt akár rosszul is lehetünk, vagy elájulhatunk. 
-    Ne szaunázzunk fürdőruhában! Sokan így tesznek, holott nem egészséges. Ugyanis a műszálas fürdőruhák a magas hő hatására kibocsájtják a mérgező anyagaikat. Használj helyette törölközőt, szauna lepedőt vagy szauna ruhát. Ha pedig az öltözetnél járunk: a papucs kifejezetten tilos, nem való szaunába, legyél mezítláb. 
-    A rajtunk lévő törölközőn vagy lepedőn kívül mindenképp vigyünk egy olyat is, amire ülünk és a csupasz talpainkat tesszük, hisz ezek alapvető higéniai elvárások. 
-    A szaunázás a befelé figyelés és ellazulás műfaja, így ne ekkor csevegjünk a barátunkkal, barátnőnkkel vagy párunkkal, ez nem a zajongás és hangoskodás helye. 
-    Ajánlott 2-3 körben, egyszerre csak 10-15 percet tartózkodni a szaunában, hisz ez pont elég a szervezetünknek. Utána picit pihenjünk kint, regenerálódjunk és jöhet a következő kör.
-    A szaunázás utáni hideg zuhanyt óvatosan tegyük, nehogy baj legyen és sokk érje a szívünket: így mindig lassan és a szívtől legtávolabb eső testrészekkel kezdjük a lehűlést. 
-    Ha végeztünk a szaunával mindenképp pótoljuk a folyadékot, igyunk sok vizet. Közvetlen szaunázás után nem ajánlott az aktív sport és a nehéz étkezés. Ne aznapra tegyünk edzésünket, az étellel pedig bánjunk finoman, csak kímélő táplálékot fogyasszunk. 

 

Ha ezt az egyedi, luxus élményt egyenesen az otthonodban szeretnéd étálni, akkor ITT kérhetsz egyedi ajánlatot szauna rendelésre!

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.