Aliante

A tökéletes téli kikapcsolódás elemei

Akárhogyan is nézzük, szuggeráljuk, forgatjuk, lapozgatjuk a naptárt, még egy darabig a telet kell élveznünk. Mert lehet ezt élvezni? -gondolhatod magadban. Nagyon kevesen vannak, aki szeretik a telet, és annak ellenére, hogy más hónapokban, például nyáron sokkal könnyebb elfoglaltságot találni magunknak, a telet is sok-sok izgalmas és kellemes programmal fel lehet dobni. Hogy lássátok, hogy nem csak a levegőbe beszélünk, mutatunk is néhány példát szuper jó téli programokra.

A tökéletes téli kikapcsolódás elemei

Télen melengető programokat kell keresni

Míg nyáron leginkább egy kis felfrissülésre vágyunk, így gyakori hűtő nyitogatás, jeges frissítő társaságában tervezzük a következő vízparti kiruccanást, vagy nézegetjük a strandok nyitvatartását, esetleg egy otthoni medence rendelésén gondolkodunk, addig télen ennek az ellenkezőjét érdemes csinálni, azaz melengető programokat keresni! Szerencsére akad ebből is jónéhány. Mutatjuk is, hogy mik azok az elemek, amik elengedhetetlenek egy tökéletes téli kikapcsolódáshoz!

 

Melengető ízek

A jeges frissítőket itt az ideje lecserélni valami melengetőbbre. Egy forró kávé, meleg tejjel, fahéjjal, vagy kakaó tejszínhabbal nemcsak a hangulatodat fogja feldobni, hanem az egész testedet átmelegíti. A forró italok elfogyasztását ugyanúgy kombinálni lehet egy barátnős beszélgetéssel, vagy egy jó sorozattal, esetleg kedves könyvvel. A tejes italok mellett a teákról sem szabad megfeledkezni, amik nemcsak melegítenek, hanem akár pozitívan hathatnak a szervezetre is. Érdemes a gyógyteák között is keresgélni néha, de a zöldteával sem lehet egyáltalán melle nyúlni! A forró italok mellett pedig a finom süteményekről is említést kell tennünk. A nyári forróságban kész kínszenvedés a sütő mellett megmaradni, de télen egy igazi élmény a frissen sült sütemény látványa, illata, és az ízéről pedig ne is beszéljünk itt…

 

Melengető illatok

Az ízek mellett az illatok tudnak még igazán elvarázsolni. Semmi sem fogható a nagymama éppen elkészült forró almáspitéjének illatához…vagy igen? Manapság már számtalan különböző illatgyertya, párologtató, illóolaj megtalálható a boltok polcain, amik nemcsak igazán mesés hangulatot teremtenek, hanem hozzájárulnak a téli kikapcsolódáshoz is. Gyújtsatok meg egy mesés illatú gyertyát, vegyetek elő egy puha plédet, és a kedvenc könyveteket, és már indulhat is a tökéletes téli program!

 

Melengető tevékenységek

Telente nemcsak az illatoktól, és finom falatoktól, valamint kortyoktól lehet felmelegedni, hanem -ahogyan a medencébe ugorva nyáron lehűlni- egy szaunába beülve is. Az itt uralkodó akár 90 C°-os hőmérséklet garantáltan téged is felmelegít, ráadásul megannyi pozitív hatása is van. Nem véletlenül elterjedt napjainkban az egyébként Finnországból származó ősi módszer. A szaunázásnak bizonyítottan méregtelenítő hatása van, ami azt jelenti, hogy szépíti a bőrt, serkenti a vérerek működést, és még az immunrendszert is erősíti. Kell ennél tökéletesebb téli kikapcsolódás? 
 

Aliante Wellness & Lifestyle

Egyedi, mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése az ország bármely pontján! Álmodd meg, és mi elkészítjük saját szaunád akár kültérre, akár beltérre.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00

Szombat - Vasárnap Zárva


Elérhetőség

Telefonszám: +36 30 011 2100

Email: info@aliante.hu

Telephely: 1037 Budapest, Kunigunda útja 78.