Aliante | Minőségi és megbízható kültéri szauna,kültéri szaunaházak, finn szauna, infraszauna, kombi szauna, bioszauna és komlpett wellness otthon!

Foglalás

Finn szauna közvetlenül a gyártótól

Minőség és megbízhatóság

Tovább »

Kombi szauna árak és akció

Hogy ne kelljen kompromisszumot kötnie

Tovább »

Bioszauna egyedi mérnöki megoldásokkal

Kényeztetés Önre szabva

Tovább »

Kültéri szauna egyedi alapanyagokból

Modern, klasszikus vagy trendi kültéri szauna, szaunaház? Melyik való Neked?

Szakadó hó, dermesztő fogvacogtató hideg. Hát lehet ezt a zord időjárást ilyenkor kint élvezni? Mindenképpen! Méghozzá nem is akárhogy! A kültéri szaunában megtalálsz minden alapvető kelléket, ami a beltéri változatokban van, sőt számtalan luxusberendezéssel még komfortosabbá tehető. Mit szólnál egy kis tévézéshez a finom melegben, miközben kint cudar hideg van? Hát persze, hogy ez is megoldható! A kültéri szaunád kerted, teraszod ékes dísze lesz, amely elengedhetetlen tartozékká válhat, mikor a családdal vagy a barátaival vagy együtt. A kültéri szaunák természetesen ellenállnak az időjárás viszontagságainak; anyaguk, felépítésük, biztonsági kialakításuk minden évszakban lehetővé teszi a maximális kikapcsolódást. BÁTRAN ENGEDD SZÁRNYALNI FANTÁZIÁD!

 

Egyedi alapanyagok, modern design a kültéri szaunák, szaunaház megoldásakor – a Te otthonondba

A rendelkezésre álló helytől, és a Te egyéni elképzeléseidtől függ, hogy kertedben mekkora és milyen szauna épül majd. Egy dologban már most biztos lehetsz: nem fogod megbánni, hiszen a kültéri szaunázásnak különleges varázsa van. Szívesen segítek tanácsaimmal, hogy a bosszankodás helyett örömöd leld a szaunázásban. Legyen szó a szaunaház stílusáról, a berendezésről vagy akár az alapanyagválasztásról, kérd bátran segítségemet! 

 

 

Kültéri szauna, szaunaház árak

A kültéri szaunaházaink árát a stílus, anyaghasználat és berendezés is befolyásolja. Kérjük, töltsd ki a kapcsolat felvételi formot, visszahívunk és egyeztetjük a szükséges paramétereket! 

 

A kültéri szauna építés ára minden esetben egyedi árajánlat útján, a Te igényeidre szabva kerül kiállításra.

 

Kültéri szauna, hogy kellemesebben teljen a tél

Manapság már meglehetősen sokféle szaunával találkozhatunk, elég széles a kínálat. Van infra szauna, hagyományos finn szauna, de ha igazán hangulatos élményre vágyik valaki, akkor a kültéri szauna a megfelelő választás. Hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen betelepítése a kertbe? Tovább olvasva kiderül!

 

A kültéri szauna pozitív hatásai

A szaunázás, persze, csak ha jól csinálják, számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Nincs ez másként a kültéri szauna esetében sem. A szaunázás valójában nem más, mint egy sokkterápia, mivel a forró levegőben töltött perceket követően a hideg vízbe merülés következik, ezen extrém hatások aktivizálnak bizonyos funkciókat a szervezetünkben.


A kültéri szauna használata beindítja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat. Megélénkül a vérkeringés, elkezdünk izzadni és a szervezetből a méreganyagok megkezdik a kiürülést. Emellett a magas hőnek köszönhetően erősödik a szervezet öngyógyító képessége, sőt, a meleg miatt endorfin is termelődik, amit a köznyelvben gyakran boldogsághormonnak neveznek. A hideg-meleg sokkterápia következtében az erek kitágulnak, majd összehúzódnak, ezáltal kondicionálódik a keringés és rugalmassá válnak a kötőszövetek, aminek az a következménye, hogy feszesebb lesz a bőr.


Megelőzés szempontjából, vagy egy betegségből való felgyógyulást követően (amikor már olyan 90%-osan működik a szervezet) a kültéri szauna nyújtotta lehetőségek kihasználása igen gyümölcsöző. Azonban egy megfázás alatt – bár az urbánus legendák között akad, amelyik azt állítja, hogy megfázás esetén is gyógyító hatású – nem feltétlenül jó ötlet használni. Sőt, kimondottan veszélyes is lehet, főleg, ha a betegség alatt a láz is felüti fejét. A láz során ugyanis a szívünket és egész szervezetünket a szokásosnál sokkal nagyobb terhelésnek tesszük ki. Ha erre még rálicitálunk a szauna forróságával, az nem csak, hogy nem gyógyít, de kimondottan veszélyes is (arról nem is beszélve, hogy jó náthásan azon a pici helyen könnyen tovább lehet adni a bacikat is).

 

Kinek való a kültéri szauna?

Mivel a kültéri szauna felépítéséhez elengedhetetlen a kültér megléte, ezért elsősorban azok számára előnyös ez a szauna típus, akiknek erre kapacitása, helye is van. A kültéri szauna, ahogy a névében is szerepel, elsősorban az udvarra való. Bármely kertnek a díszévé válhat, ráadásul a szaunázás élményét is meg tudja dobni, ha a jó melegben üldögélve a szép havas kerteben gyönyörködünk.

 

Mire kell figyelni a kültéri szauna használata során?

Bár a szaunázásnak számos előnye és pozitív hatása van a szervezetre, néhány dologra azért oda kell figyelni. Fontos, hogy kellően karban legyen tartva, különösen a kültéri szauna esetében. Ugyanis a forróságot követően a kihűlt a szaunában könnyen megtelepszik a penész. Ez pedig nem csak azért baj, mert kissé illúzióromboló és gusztustalan (hiszen ki akar lazítani egy hatalmas fekete folt társaságában), de meglehetősen káros is, ha a forróságban a penészgomba spórái vegyülnek a levegő molekuláival. Ezért mindig ügyelni kell arra, hogy makulátlanul tiszta legyen a szauna, használat után pedig alaposan kiszáradjon, hogy ne tudjanak mindenféle organizmusok beköltözni.

 

Személyre szabott kültéri szauna mindenkinek

És ami a legjobb, hogy ezek a szaunák nem egy standard bútor formájában kerülnek be a háztartásba. Mindenkinek személyre szabott kültéri szauna igénylésére van lehetősége. A végeredmény nagyban függ a rendelkezésre álló helytől, hogy milyen anyagokból készül a szauna, illetve, hogy hány fő befogadására tervezik. Mivel nincsenek igazából kötött paraméterek, mindenki olyat csináltat, amilyen leginkább jónak lát.

 


címkék: ajánlat, aliante, kültéri szauna, szauna, szauna gyártás, szauna tervezés és kivitelezés

ÉLMÉNYSZAUNA ÖNNEK

aliante

Felhőtlen kikapcsolódás egyedül, családdal vagy a barátokkal? Bármelyiket is választja, a Finn szauna a tökéletes megoldás.

Elképesztő hatás turbó üzemmódban az Ön egészségéért és szépségéért!

Ön sem szereti a kompromisszumokat? Szeretné az otthonában tudni a kompromisszumok nélküli élményszaunát?
Egyedi mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése

Az ország bármely pontján megépítjük Önnek élményszaunáját! Ismerje meg szauna típusainkat!


kültéri szauna építés

Kültéri szauna építésen gondolkozol? Több év szaunás tapasztalattal a hátunk mögött azt mondhatjuk, ha van rá lehetőséged ez a legjobb megoldás! De kiknek való pontosan a kültéri szauna építés, és mi a szauna tervezés menete? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szauna jótékony hatásai

Bár a szaunázásnak meglehetősen nagy az élvezeti faktora is, számos pozitív hatása van a testre is, ezáltal nem csak kényeztet, de bizony az egészséghez is hozzájárul. Persze, vannak esetek, mikor nem kimondottan ajánlott, de túlnyomórészt azért a jótékony hatásai dominálnak.

Az infraszauna segít a fogyásban

A fogyás önsanyargatás, kimerítő edzések és koplalás nélkül is lehetséges! Az infraszauna méregtelenítő hatásának köszönhetően felgyorsíthatja a folyamatot!

Szauna használata és hatása az egészségre

A szauna típusok egészségre gyakorolt pozitív hatásai bizonyítottak. Azonban a szaunázás ártalmas is lehet egészségére, ha nem elég körültekintő!

További hírek
New York Café TripAdvisor