Aliante | Minőségi és megbízható kültéri szauna,kültéri szaunaházak, finn szauna, infraszauna, kombi szauna, bioszauna és komlpett wellness otthon!

Foglalás

Finn szauna közvetlenül a gyártótól

Minőség és megbízhatóság

Tovább »

Kombi szauna árak és akció

Hogy ne kelljen kompromisszumot kötnie

Tovább »

Bioszauna egyedi mérnöki megoldásokkal

Kényeztetés Önre szabva

Tovább »

Kültéri szauna egyedi alapanyagokból

Modern, klasszikus vagy trendi kültéri szauna, szaunaház? Melyik való Neked?

Szakadó hó, dermesztő fogvacogtató hideg. Hát lehet ezt a zord időjárást ilyenkor kint élvezni? Mindenképpen! Méghozzá nem is akárhogy! A kültéri szaunában megtalálsz minden alapvető kelléket, ami a beltéri változatokban van, sőt számtalan luxusberendezéssel még komfortosabbá tehető. Mit szólnál egy kis tévézéshez a finom melegben, miközben kint cudar hideg van? Hát persze, hogy ez is megoldható! A kültéri szaunád kerted, teraszod ékes dísze lesz, amely elengedhetetlen tartozékká válhat, mikor a családdal vagy a barátaival vagy együtt. A kültéri szaunák természetesen ellenállnak az időjárás viszontagságainak; anyaguk, felépítésük, biztonsági kialakításuk minden évszakban lehetővé teszi a maximális kikapcsolódást. BÁTRAN ENGEDD SZÁRNYALNI FANTÁZIÁD!

 

Egyedi alapanyagok, modern design a kültéri szaunák, szaunaház megoldásakor – a Te otthonondba

A rendelkezésre álló helytől, és a Te egyéni elképzeléseidtől függ, hogy kertedben mekkora és milyen szauna épül majd. Egy dologban már most biztos lehetsz: nem fogod megbánni, hiszen a kültéri szaunázásnak különleges varázsa van. Szívesen segítek tanácsaimmal, hogy a bosszankodás helyett örömöd leld a szaunázásban. Legyen szó a szaunaház stílusáról, a berendezésről vagy akár az alapanyagválasztásról, kérd bátran segítségemet! 

 

 

Kültéri szauna, szaunaház árak

A kültéri szaunaházaink árát a stílus, anyaghasználat és berendezés is befolyásolja. Kérjük, töltsd ki a kapcsolat felvételi formot, visszahívunk és egyeztetjük a szükséges paramétereket! 

 

A kültéri szauna építés ára minden esetben egyedi árajánlat útján, a Te igényeidre szabva kerül kiállításra.

 

Kültéri szauna, hogy kellemesebben teljen a tél

Manapság már meglehetősen sokféle szaunával találkozhatunk, elég széles a kínálat. Van infra szauna, hagyományos finn szauna, de ha igazán hangulatos élményre vágyik valaki, akkor a kültéri szauna a megfelelő választás. Hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen betelepítése a kertbe? Tovább olvasva kiderül!

 

A kültéri szauna pozitív hatásai

A szaunázás, persze, csak ha jól csinálják, számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Nincs ez másként a kültéri szauna esetében sem. A szaunázás valójában nem más, mint egy sokkterápia, mivel a forró levegőben töltött perceket követően a hideg vízbe merülés következik, ezen extrém hatások aktivizálnak bizonyos funkciókat a szervezetünkben.


A kültéri szauna használata beindítja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat. Megélénkül a vérkeringés, elkezdünk izzadni és a szervezetből a méreganyagok megkezdik a kiürülést. Emellett a magas hőnek köszönhetően erősödik a szervezet öngyógyító képessége, sőt, a meleg miatt endorfin is termelődik, amit a köznyelvben gyakran boldogsághormonnak neveznek. A hideg-meleg sokkterápia következtében az erek kitágulnak, majd összehúzódnak, ezáltal kondicionálódik a keringés és rugalmassá válnak a kötőszövetek, aminek az a következménye, hogy feszesebb lesz a bőr.


Megelőzés szempontjából, vagy egy betegségből való felgyógyulást követően (amikor már olyan 90%-osan működik a szervezet) a kültéri szauna nyújtotta lehetőségek kihasználása igen gyümölcsöző. Azonban egy megfázás alatt – bár az urbánus legendák között akad, amelyik azt állítja, hogy megfázás esetén is gyógyító hatású – nem feltétlenül jó ötlet használni. Sőt, kimondottan veszélyes is lehet, főleg, ha a betegség alatt a láz is felüti fejét. A láz során ugyanis a szívünket és egész szervezetünket a szokásosnál sokkal nagyobb terhelésnek tesszük ki. Ha erre még rálicitálunk a szauna forróságával, az nem csak, hogy nem gyógyít, de kimondottan veszélyes is (arról nem is beszélve, hogy jó náthásan azon a pici helyen könnyen tovább lehet adni a bacikat is).

 

Kinek való a kültéri szauna?

Mivel a kültéri szauna felépítéséhez elengedhetetlen a kültér megléte, ezért elsősorban azok számára előnyös ez a szauna típus, akiknek erre kapacitása, helye is van. A kültéri szauna, ahogy a névében is szerepel, elsősorban az udvarra való. Bármely kertnek a díszévé válhat, ráadásul a szaunázás élményét is meg tudja dobni, ha a jó melegben üldögélve a szép havas kerteben gyönyörködünk.

 

Mire kell figyelni a kültéri szauna használata során?

Bár a szaunázásnak számos előnye és pozitív hatása van a szervezetre, néhány dologra azért oda kell figyelni. Fontos, hogy kellően karban legyen tartva, különösen a kültéri szauna esetében. Ugyanis a forróságot követően a kihűlt a szaunában könnyen megtelepszik a penész. Ez pedig nem csak azért baj, mert kissé illúzióromboló és gusztustalan (hiszen ki akar lazítani egy hatalmas fekete folt társaságában), de meglehetősen káros is, ha a forróságban a penészgomba spórái vegyülnek a levegő molekuláival. Ezért mindig ügyelni kell arra, hogy makulátlanul tiszta legyen a szauna, használat után pedig alaposan kiszáradjon, hogy ne tudjanak mindenféle organizmusok beköltözni.

 

Személyre szabott kültéri szauna mindenkinek

És ami a legjobb, hogy ezek a szaunák nem egy standard bútor formájában kerülnek be a háztartásba. Mindenkinek személyre szabott kültéri szauna igénylésére van lehetősége. A végeredmény nagyban függ a rendelkezésre álló helytől, hogy milyen anyagokból készül a szauna, illetve, hogy hány fő befogadására tervezik. Mivel nincsenek igazából kötött paraméterek, mindenki olyat csináltat, amilyen leginkább jónak lát.

 


címkék: ajánlat, aliante, kültéri szauna, szauna, szauna gyártás, szauna tervezés és kivitelezés

ÉLMÉNYSZAUNA ÖNNEK

aliante

Felhőtlen kikapcsolódás egyedül, családdal vagy a barátokkal? Bármelyiket is választja, a Finn szauna a tökéletes megoldás.

Elképesztő hatás turbó üzemmódban az Ön egészségéért és szépségéért!

Ön sem szereti a kompromisszumokat? Szeretné az otthonában tudni a kompromisszumok nélküli élményszaunát?
Egyedi mérnöki megoldásokkal készült szaunák tervezése és kivitelezése

Az ország bármely pontján megépítjük Önnek élményszaunáját! Ismerje meg szauna típusainkat!


Melyek a finn szauna jótékony hatásai?

A finn szauna története egészen legendás harcosokig, a vikingekig nyúlik vissza. Nem csoda, ha ez a nép oly rettenthetetlen volt és erős, hogy még az amerikai kontinensre is eljutott, hiszen nem csak ismerték a szaunát, de rendszeresen használták is, így edzve magukat az északi hidegben. De mitől is olyan hatékony a finn szauna, és milyen jótékony hatásait ismerjük? Mutatjuk! 

A kültéri szauna rendelés menete az Alianténél

A huszonegyedik században már egyáltalán nem mennek ritkaságszámba a szaunák, még az otthonokban sem. A kültéri szauna rendelés már széles tömegek számára elérhető, így csempészve egy kis kényeztető, és egyben egészségmegőrző zugot a kert egy kiválasztott pontján. De mit érdemes tudni a kültéri szaunaház rendelés menetéről, és milyen előnyökkel jár a kültéri szauna rendelés? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Kültéri szaunaházak: előnyök és jótékony hatásai

A kültéri szaunaház rendszeres használata számos pozitív hatással van mind a testedre, mind a lelkedre. Egyfelől a szaunázás minden előnyét, a testre gyakorolt hatásait is ki lehet élvezni, ugyanakkor a kültéri szaunaházak még egy kis extra csavarral egészítik ki a méregtelenítés és egészségmegőrzés eme formáját! Mutatjuk, mik a kültéri szaunaházak legfontosabb előnyei – amelyet Te is élvezhetsz otthonodban, kertedben!

koktélok szaunázás utánra a hidratáltságért

Miután kiizzadta magát a szaunában, nagyon fontos, hogy gondoskodjon a megfelelő hidratációról is. Próbálja ki ezeknek az egészséges és ínycsiklandó italoknak valamelyikét, amelyeket a finn természet ihletett. Hidratálja vele saját szervezetét, vagy akár kínálja vendégei számára! Ezek az italok nagyon egészségesek, hiszen a bogyós gyümölcsök sok vitamint, antioxidánst, valamint rostot tartalmaznak, amelyek elősegítik a gyógyulást, javítják az anyagcserét és erősítik az immunrendszert. Egy csipetke só pedig az elektoritoknak köszönhetően segít abban, hogy a szervezete jobban tárolja a vizet, ez pedig megelőzi, illetve megszünteti a kiszáradást.

További hírek
New York Café TripAdvisor